In ons atelier combineren we kansen met chocolade.

Bij Chocodoki creëren we heerlijke chocolade met een hart. Onze sociale onderneming biedt werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zodat zij hun talenten verder kunnen ontwikkelen.

Duurzame chocolade begint bij eerlijke cacao

Bij Chocodoki gebruiken we ambachtelijke chocolade van Callebaut bekend om zijn rijke smaak én duurzame herkomst. De cacao is onderdeel van duurzame programma’s die boeren ondersteunen en zorgen voor eerlijke productie van boon tot reep.

De chocola die we gebruiken komt uit duurzame productieketens. Callebaut investeert via het Cocoa Horizons-programma in betere leefomstandigheden voor cacaoboeren, eerlijke prijzen, scholing en milieuvriendelijke landbouw methoden. Zo weet je zeker dat elke bonbon of reep niet alleen heerlijk is, maar ook goed voelt.

Hoe word onze chocolade gemaakt?

Chocolade maken is een ambacht. Het begint bij de cacaovrucht en eindigt in onze vitrines. Ontdek stap voor stap hoe rauwe bonen worden omgetoverd tot heerlijke chocolade, zorgvuldig geselecteerd, duurzaam geproduceerd.

De vrucht

De cacaovrucht groeit aan de cacaoboom en bevat tientallen cacaobonen. De rijpe vrucht wordt met de hand geoogst en daarna opengehakt om de bonen te oogsten.

De boon

Binnenin de vrucht zitten witte pulpachtige bonen. Deze cacaobonen worden verwijderd en vormen de basis voor chocolade, maar moeten eerst een aantal stappen doorlopen.

Fermenteren

De bonen worden samen met het vruchtvlees enkele dagen gefermenteerd. Dit is een cruciale stap die zorgt voor de ontwikkeling van aroma’s en het afbreken van bittere stoffen.

Cacaomassa

Na het drogen en roosteren worden de bonen gekraakt en gemalen. Het resultaat: cacaomassa. Dit vormt de basis voor het maken van chocolade.

Cacao poeder & boter

Na het malen van de cacaobrokken wordt de massa geperst. Hierbij splitst het zich in cacaopoeder en cacaoboter. Samen vormen ze de basis van alle chocoladeproducten.

Ontdek de verhalen van onze deelnemers en hun waardevolle bijdrage.

Bij Chocodoki geven we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans. Hun verhalen inspireren ons en dragen bij aan de unieke smaak van onze chocolade.

Onze deelnemers

Iedere medewerker brengt zijn eigen talent en passie in het chocoladeproces.

Impact maken

Samen creëren we niet alleen chocolade, maar ook kansen voor een betere toekomst.

Ben jij of ken jij iemand die een steuntje kan gebruiken?

Neem contact met ons op en we kijken samen naar de mogelijkheden.

Door op Aanmelden te klikken, gaat u akkoord met onze Algemene Voorwaarden.
Bedankt! Je bericht is ontvangen.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het indienen.